nuffnang

nuffnang LR

Sunday, June 19, 2005

Apa Nak Jadi...







sejak aku keje kat klcc ni banyak benda baru yang aku nampak... some of em could cause culture shock... this is what i hate when i see the truth... i hate the truth because the truth is just "out there" in the KLCC park and around Suria KLCC...

Aku biasa arrive in my office in the sunday evening... masa ni biasa la lepak2 kat conference room, tengok tv kalau dahaga lepak je kat pantry...

tapi satu hari aku lepak kat control room... sini suma display CCTV ada... so meninjau le keadaan sekeliling klcc park... ramai... couple... cuba kalau zoom & cari target and focus there... there i see the truth... i see what they do... its was unbelievable... kalau kat tempat tersorok lagi la teruk... yang paling aku tak paham suma pompuan yang buat tu bertudung... muka alahai comel-comel.. tapi perangai... masyaƁllah... makin lama aku lepak tengok, makin aku terasa sakit... bukan saja sakit mata.. hati pun sakit...

terasa macam tertusuk2 kat dalam hati ni... sesekali aku tanya diri aku sendiri macamana aku nak cari bakal isteri kalau suma perempuan melayu bertudung begini (tapi ada yang cuma duduk2 je, tapi lagi banyak yg teruk la kalau ikut statistik) masih ramai ke perempuan yang betul2 baik dan tidak pernah di"sentuh" kecewa aku bila mengetahui segala kebenaran... diorang rasa perbuatan diorang tak diketahui... tapi tuhan mengetahui... dan orang2 yang tengok CCTV pun nampak... yang pasti... diorang tak tau pun CCTV ni kat mana... dan sedekat mana kamera ni boleh focus... kalau nasib baik diorang dapat blah dulu.. kalau tak.. menjawab le korang dengan pak gad bila kena tangkap

ps: tak perlu aku cakap apa yang diorang buat... korang sendiri boleh tau.. bila hari gelap.. tak ramai orang... lagi teruk keadaannya...

4 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. wahahahaha....
    ye ye je gi letak mic... orang letak speaker la..

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pages